El guaita de Ciutadella

L'actualitat de Ciutadella i de Menorca, especialment la referida a la política de la vila del Cap de Ponent. La major part d'aquestes volades han estat publicades a "El Iris".

dilluns, d’abril 24, 2006

PERSIANES D’ALTA TRAÏCIÓ

Per desgràcia, la gent encara no té prou clar que, si bé casa seva li pertany, el carrer és de tothom. Això comporta un seguit de problemes per a la comunitat. Problemes que són de molts de tipus, encara que és ben senzill de solucionar-los.

El primer seria que, en fer un enfront seguint el gust particular, moltes vegades es malmet l’estètica de l’entorn. Quants de carrer no em vist, destrossats per una casa que hi desdiu? Em vull referesc a la decoració dels enfronts o al nombre i la distribució de les finestres, balcons...

Un segon problema és l’alçada dels edificis. És cert que fa uns anys això no semblava important, però avui la gent critica que una casa determinada superi l’alçada de les que té al seu costat. Un exemple antic seria l’edifici on la COPE té l’emissora, que fa malbé l’estètica de la Contramurada. En tenim molts més, d’exemples.

Aquests dos problemes esmentats només afecten l’estètica i aquest concepte sempre serà discutible, el que no m’agrada a mi, pot embogir els altres. Particularment, em sembla que l’edifici de correus és espantós (i a més a més no està al mateix nivell que els del costat)m, mentre que alguns el troben una meravella. Ara bé, hi ha un problema que sí que afecte tothom: les persianes d’alumini.

No tenc absolutament res en contra d’aquest tipus de persiana, sempre que es posin a partir del primer pis. A les plantes baixes em sembla una manera molt interessant de fer mal. I no em referes a mal estètic: parl de mal físic. Sovint, algun veí les té mig obertes –cosa ben lògica ja que si no hauria tapat la finestra amb una paret; una finestra serveix precisament per a açò: per obrir-la--, i en aquest cas resulten molt perilloses. Tots coneixem algú que passejant despistat s’ha envestit a una persiana mig oberta. Sol passar. Si aquesta és de llenya el mal que fa és gros, però suportable. Ara bé, quan t’envesteixes a una persiana metàl·lica, com les d’alumini, el trau que et fas es considerable. L’aresta, el cantell, talla molt i fa molt de mal. Aquest tipus de persianes, quan donen al carrer i estan a l’alçada dels vianant, simplement haurien d’estar prohibides. I si no ho estan, l’afectat hauria de ser indemnitzat pel propietari de l’habitatge on estan instal·lades. Encara que envestir-s’hi sigui un accident, la realitat és que molta responsabilitat la té qui l’ha posada. O qui l’ha deixada posar. Qualsevol dia algú hi deixarà un ull. Tal vegada després hom es decidirà a posar-hi remei.

1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home