El guaita de Ciutadella

L'actualitat de Ciutadella i de Menorca, especialment la referida a la política de la vila del Cap de Ponent. La major part d'aquestes volades han estat publicades a "El Iris".

divendres, de juliol 14, 2006

EL REI DE LA BARRA

Tenim un alcalde que val el que pesa. A Ciutadella, vull dir. Ara demana compensacions per als veïns de Son Blanc. Es veu que hi ha veïns de dues classes, els afectes, o de luxe, i els normalets, tirant a merdosos.

Posats a demanar, el Sr. Brondo podria compensar els ciutadellencs per les molèsties que els provoca: obres, excés de gent, carrers tancats al trànsit, fires enmig des born, quioscs dels seus regidors... Es veu que açò no cal, de mirar per tots. M’hauria agradat que durant quinze anys –quinze anys d’insults-- algú del PP hagués intentat fer minvar la crispació i la ràbia contra els malnats veïns de sa Farola, o a oferir-los compensacions pels cinc anys d’obres que havien de suportar. Comprenc que, a ell, l’importi un borrall, però el que no comprenc és que afluixi de boca per dir una bestiesa com la d’avui –i no la diu en calent, puix és la segona vegada que la dispara--. Té res a amagar? L’augment del grau d’edificabilitat de Son Blanc és una prova del seu altruisme? Perceb un cert tuf i surt del seu despatx.

Entenc que molta gent estigui emprenyada per la decisió de fer un dic a Son Blanc –jo mateix--, però el projecte és bo o, si més no, no gaire dolent. No dic que el sa Farola no ho fos, ara bé el que no tenia cap sentit era fer-lo a l’entrada del port antic. Enlloc fan un port comercial “a la vista”, pertot l’amaguen, discretament. Entre sa Farola i cala en Blanes hi havia prou espai per fer un dic, sense cap necessitat de fer-lo damunt del far. (Aquesta opinió no és meva, és de treballadors de les companyies navilieres.) Algú s’imagina la imatge d’una barra que tanqués el port? Des del pont i tot s’hauria vist. Posats a mirar pel port, aquests que tant se l’estimen el millor que es podrien fer és tirar el Club Nàutic.

En definitiva, tenim un nou rei, el rei de la barra, i no és de la barra que servirà per atracar-hi vaixells. La seva barra és d’un altre tipus. Té la llargària –o eslora-- d’un creuer. Serà molt bona persona, no ho neg, però té un morro que se’l trepitja.

1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home