El guaita de Ciutadella

L'actualitat de Ciutadella i de Menorca, especialment la referida a la política de la vila del Cap de Ponent. La major part d'aquestes volades han estat publicades a "El Iris".

dijous, de juny 01, 2006

CIUTADELLA ÉS RARETA

És difícil trobar un lloc com tan particular com Ciutadella. És tan particular, que fer-ne una anàlisi resulta complicat. Darrerament don molt voltes al tema de la pista voltadora. Quin joc de paraules més lamentable no? Estic molt satisfet que finalment es construesqui perquè som un gran afeccionat al ciclisme en pista, encara que no sé anar en bicicleta. El que no acab d’entendre és per què a una ciutat on les bicicletes sempre han estat “ses velos”, quan hi fan un velòdrom el denominen “pista voltadora”. És cert que la “velo” cabilda no té massa a veure amb el velòdrom, ja que és una abreviatura de velocípede, però ambdues paraules tenen una etimologia comuna: “velox”. No ho entenc.

Si continuam així, és possible que la nova piscina –una idea absurda--, sigui coneguda com a “pista nedadora”. Fins i tot m’hi decant, per aquesta opció. Tanmateix, si piscina té a veure amb peix, atès que els que hi nedaran no seran criatures amb escames, la denominació alternativa podria ser afortunada.

Hauríem de crear una societat lèxica cabilda. És urgent. Hi ha feina a fer. El “Teatre des Born” es podria transformar en “Sala de representacions invisibles des Born”, la placeta d’Artrutx en la placeta de les “Factures perdudes”.. I com podríem rebatejar l’Ajuntament? És complicat, encertar en la tria. Faré una proposta: el “Ring majestuós”. Per desgràcia, els combats que hi tenen lloc s’han convertit en un tripijoc. L’àrbitre no és neutral. Tothom sap qui guanyarà la lluita abans que no comenci el combat Ja sé que és lògic que en les votacions guanyi qui té més regidors --això és el que toca i és just--, el que em rebenta és que els combatents no disposen de les mateixes armes: uns s’han dopat amb més mala bava i encara no disposam de cap sistema efectiu per poder analitzar la quantitat que n’han pres. Segurament la duen incorporada de naixement. Mentre no hi hagi un laboratori que la mesuri, només podrem emprar una manera arbitrària per saber si s’han passat: el mètode de l’observació. El “Ring majestuós” és un bon lloc per entretenir-se: entrada gratuïta, baralles intenses... Ara bé, cal ser prudent i no fer-hi apostes. Com que sempre guanya el mateix, les seves victòries no es paguen massa bé i el triomf del altres és impossible. En qualsevol dels dos casos és un negoci ruïnós. Jo, de vostè, me n’aniria al cine. Ai, no, que es Born està tancat! Tranquil... sempre podrà passar una estona al” Casino 17 del PP”.

3 Comments:

  • At 5:50 p. m., Anonymous Anònim said…

    No és rareta, és lo més rara del món!

     
  • At 10:39 p. m., Anonymous Anònim said…

    No sé, per jo Ciutadella més que rareta m'ha semblat exòtica. No pus d'un exotisme del carib, per posar-ne el cas, sinó d'un exotisme d'altres temps: de nobles i lacais, de pagesos orgullosos amb l'esquena trencada, d'accents inintel·ligibles, de capellanets i intel·lectuals de rebost. No sé, sempre una mica exòtica.

     
  • At 1:50 p. m., Anonymous Anònim said…

    Yeah! Ciutadella is different!!

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home