El guaita de Ciutadella

L'actualitat de Ciutadella i de Menorca, especialment la referida a la política de la vila del Cap de Ponent. La major part d'aquestes volades han estat publicades a "El Iris".

dimarts, de desembre 20, 2005

SANT JOAN, BOMBERS I PROTECCIÓ CIVIL

Sembla com si no n’hi vagi haver prou amb una desgràcia. El que va succeir a Dènix, no ha estat suficient per fer que algú recapacités. Tant és. L’enrocament és habitual per aquestes contrades. “Mantenella i no enmendalla” és un principi sagrat. Fins i tot gosaria a dir que és una exigència.

Arribarà Sant Joan, no ens adonarem i ja seran aquí les festes, i la fira tornarà a instal·lar-se devora els Pins i –i això és més perillós—al passeig de Sant Nicolau. I em deman: ningú no pensa què passaria si hi hagués foc a alguna casa de les rodalies? No n’aprenem, és evident. O no n’aprenen, que seria una sentència més encertada. Després, si algun any hi ha una desgràcia –Déu no ho vulgui— vindran les crítiques i el pobre Gorrías serà maltractat, més que com a polític, com a bomber.

A Menorca el negoci passa per damunt de tot i això és perillós. Les escoles de què disposen els bombers no arriben a l’alçada de tots els edificis de l’illa. Mentre no hi hagi foc, cap problema. Però, i si n’hi ha?

Algú, amb dos dits de front, s’ha posat a pensar què passaria davant d’un accident amb moltes víctimes? Amb què succeiria si això tingués lloc en ple estiu? Què faríem amb els cadàvers? La infraestructura menorquina no disposa de prou “neveres” on mantenir-los en condicions higièniques, però és igual. A Jaca, quan va passar una cosa semblant, ho van salvar emprant la pista de gel. Aquí no en tenim. I no crec que ni les cambres frigorífiques de “Menorquina” o de les altres indústries dedicades a conservar aliments, estiguessin disposades a cedir-les. Hi podria haver una desgràcia i tot ha d’estar previst.
És difícil que ports i aeroport es bloquegin alhora, però... En tot cas si bé es difícil que es doni aquest supòsit, de mal solucionar, no seria sobrer preveure el tema de Sant Joan. Canviar la ubicació de la Fira, no és gens complicat. És necessari i punt.

Francesc Sintes Giménez.

4 Comments:

  • At 11:40 a. m., Anonymous Anònim said…

    Es ben ver que la previsió és important
    ´
    Carlos

     
  • At 6:18 p. m., Anonymous Anònim said…

    Tens tota la raó del món i amb la raó et quedes.

     
  • At 12:06 p. m., Anonymous Anònim said…

    Fins i tot a les flòvies de El Iris et donen la raó. Enhorabona

    Carles Torres

     
  • At 12:59 p. m., Anonymous Anònim said…

    esta bien

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home