El guaita de Ciutadella

L'actualitat de Ciutadella i de Menorca, especialment la referida a la política de la vila del Cap de Ponent. La major part d'aquestes volades han estat publicades a "El Iris".

dijous, de novembre 17, 2005

RELIGIÓ A LES ESCOLES

A la manifestació contra la LOE hi havia molta gent, moltíssima. Segurament no tants com afirmen el organitzadors, però Déu n’hi do! Que el sistema educatiu espanyol és un fracàs, no ho dubt i que la religió a les escoles hi hauria de ser, tampoc. Així i tot, no hauria anat en aquella manifestació. Per què no? Ben senzill, vull religió a les escoles, però no hi vull catecisme. I tenc dubtes sobre el dret dels pares a fer possible que els seus fills només puguin estudiar religió catòlica o una altra si és la seva elecció. Accept que triïn un tipus de religió com a font educativa, és a dir, com a ètica de comportament en totes les hores escolars. Però em costa acceptar que continuïn ignorant què creuen els altres.

El primer que falla en aquest sistema és que a Espanya no hi ha facultats de Teologia excepte les de l’Església. Al Regne Unit n’hi ha, i a molts altres països. Conèixer les religions és cabdal per a la formació de les persones, el Catecisme no ho és. La religió pot ser un font de felicitat o de repressió. Que pugui triar el professor cada bisbat no em sembla correcte.

Avui, quan ja hi ha persones de tot el món entre nosaltres, és imprescindible que la gent conegui les creences de tots, per comprendre-les, per tolerar-les, per no humiliar els que les segueixen.

Cal cultura religiosa és important i és un món en si mateixa. Convindria saber per què uns no mengen carn, per què alguns van amb la boca tapada i garnen al seu davant per no matar cap insecte, per què n’hi ha que duen un mocador pel cap i un ganivet, altres no s’afaiten mai... Això no ho ensenyen a l’escola i a algun lloc s’hauria d’aprendre. A més a més podria contrarestar l’ensenyament d’un Catecisme mal mostrat o d’un Alcorà mal transmès per culpa d’un imam integrista etc. Tots hi guanyaríem amb un professor que pogués fer pensar i que serví de contrapunt al que ensenyen imams i catequistes limitats.

Francesc Sintes Giménez

2 Comments:

  • At 7:58 p. m., Anonymous Anònim said…

    Exactament, és açò el que s'ha de promoure. Tens raó

    Óscar

     
  • At 1:04 a. m., Anonymous Anònim said…

    llegir tot el bloc, bastant bo

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home